Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z Kiszonej Kapusty 2

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 małe
jabłko 1 duże
sok z cytryny do smaku
pieprz do smaku
olej rzepakowy około 2 łyżki
kapusta biała 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z Kiszonej Kapusty 2

Jabłko umyć, obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Skropić odrobiną soku z cytryny.
Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku i drobniutko posiekać.
Marchew oskrobać, umyć i zatrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Marchew, jabłko i kapustę połączyć i dokładnie wymieszać razem olejem.
Surówkę przyprawić wg uznania pieprzem.

Podawać jako dodatek do dań mięsnych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.01.2014 11:23
smaczny dodatek do obiadu
jasiek 03.01.2014 17:32
wspaniała do rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak