Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty z octem ryżowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki (małej)
marchewka 2 szt.
cebula czerwona 1 szt.
czosnek 2 ząbki
ocet ryżowy 3 łyżki
olej rzepakowy 2 łyżki
sok z połowy cytryny
cukier 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty z octem ryżowym

Kapustę obieramy z brzydkich zewnętrznych liści, myjemy i szatkujemy, wrzucamy do miski, ugniatamy dłońmi. Dodajemy do niej startą na najmniejszych oczkach marchewkę, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Do słoika wlewamy ocet, olej, sok z cytryny, dodajemy cukier, zamykamy i energicznie mieszamy. Sos wlewamy do kapusty, całość doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak