Surówka z kapusty z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1/2 główki
  • marchewka

    1-2 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

    3 łyżki
  • koperek

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z brzydkich liści, myjemy i siekamy. Cebulę obieramy i drobno kroimy, marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy olej, koperek i doprawiamy do smaku. Surówka musi koniecznie trochę postać przed podaniem.
Jesli ktoś nie lubi koperku może być i bez niego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 01.11.2012 21:54
też taka robię
Margo1 01.11.2012 21:54
też taka robię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat