Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, pora i jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pyszny dodatek do dania głównego.

Składniki:

Składniki:

kapusta biała
0,5 główki
por (białe części)
1 sztuka
jabłka
2 sztuki
marchew
1 sztuka
majonez tradycyjny
2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
2 szczypty
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, pora i jabłka

Por przekroiłem wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Następnie skroiłem na cienkie paski. Kapustę poszatkowałem.

Kapustę i pora przełożyłem do miski. Ugniatałem, aby warzywa nieco zmiękły. Lekko posoliłem. Odstawiłem na około 20 minut.

Obrane jabłko i marchewkę starłem na dużych oczkach tarki. Połączyłem z kapustą i porem. Dodałem majonez, doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak