Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, pora i jabłka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.
Pyszny dodatek do dania głównego.

Składniki:

Składniki:

kapusta biała 0,5 główki
por (białe części) 1 sztuka
jabłka 2 sztuki
marchew 1 sztuka
majonez tradycyjny 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, pora i jabłka

Por przekroiłem wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół. Następnie skroiłem na cienkie paski. Kapustę poszatkowałem.

Kapustę i pora przełożyłem do miski. Ugniatałem, aby warzywa nieco zmiękły. Lekko posoliłem. Odstawiłem na około 20 minut.

Obrane jabłko i marchewkę starłem na dużych oczkach tarki. Połączyłem z kapustą i porem. Dodałem majonez, doprawiłem do smaku solą oraz pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak