Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i papryką

Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 główki
  • marchew

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • oliwa

    2 łyżki
  • ocet winny

    1/2 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i papryką

Oliwę wymieszać z octem, dodać odrobinę soli, pieprzu i ziół prowansalskich. Kapustę poszatkować. Dodać pokrojone paprykę i cebulę oraz startą marchewkę. Wymieszać. Dodać wcześniej przygotowany sos i po wymieszaniu odstawić na 15 minut do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

gosia56 17.12.2016 13:36
bardzo lubię taki dodatek do obiadu;)
Patrycja33 13.09.2016 13:30
pyszny dodatek do obiadu
Franciszek 21.07.2016 12:12
wygląda zachęcająco do zjedzenia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat