Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta pekińska 150-200 g
ogórki kiszone 3-4 szt
majonez 1-2 łyżki
sól i pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej z kiszonym ogórkiem

Kapustę pekińską szatkujemy i przekładamy do miski. Ogórki myjemy w zimnej wodzie i osuszamy, ścieramy na tarce do jarzyn na dużych oczkach, przekładamy do kapusty. Całość mieszamy. Następnie dodajemy majonez, doprawiamy sola i pieprzem. Mieszamy. Surówkę podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 24.10.2014 20:45
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak