Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1/2 szt
  • ogórki kiszone

    2 szt
  • marchew

    1 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukinia

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
Kapustę pekińską drobno poszatkować. Ogórki kiszone pokroić w drobną kostkę. Cebulę drobno posiekać.
Krok 2 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Cukinię umyć, zetrzeć na grubej tarce
Krok 3 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
Utartą cukinię wymieszać z solą, odłożyć na 10 minut, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem
Krok 4 - Surówka z kapusty pekińskiej z cukinią foto
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 16.01.2013 16:17
Wygląda wspaniale. Taka surówka to świetny dodatek do obiadu.
olkaaa 21.12.2012 08:21
takiej jeszcze nie jadłam
Seba 25.08.2012 09:35
pyszności
Motorek 06.06.2012 08:14
smaczna
Cukiereczek13 01.06.2012 22:20
wyglada bardzo apetycznie ;)
Wacław 01.12.2011 13:12
pyszna !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat