Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty pekińskiej

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Kolejna propozycja na pyszną surówkę z kapusty kiszonej. Tym razem z chilli. Polecam!

Składniki:

Surówka:

kapusta kiszona 300 gramów
cebula 1 sztuka
jabłko 0.5 sztuki
pietruszka zielona 2 cm
papryczka chilli 0.5 sztuki
pieprz kolorowy 1 szczypta
olej rzepakowy 2 łyżki

Porada

Do surówki można też dodać startą na tarce marchewkę i, jeśli ktoś lubi, kilka listków świeżej mięty. Jabłko i cebulę też można zetrzeć na tarce.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty pekińskiej

Kapustę kiszoną odcedzić z zalewy i posiekać. Włożyć do miski dodać drobno posiekaną cebulę pietruszkę obrane i drobno pokrojone jabłko świeżo zmielony pieprz oliwę. Wymieszać.

Papryczkę chili oczyścić z nasion miąższ pokroić w drobną kosteczkę i dodać do surówki. Wszystko dokładnie wymieszać.
SMACZNEGO

Tak przygotowana surówka idealnie pasuje do krupnioka (kaszanki) z cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 01.02.2019 08:07
Bardzo lubię taką surówkę :)
Basiliana 31.01.2019 20:41
Kapusta kiszona to moim zdaniem najlepsze warzywo do surówki w zimie. Dodanie chilli to ciekawy pomysł, taka surówka pewnie mocno rozgrzewa.
Kasia Pichci 12.02.2019 09:33
Tak to prawda a podana w towarzystwie pysznej rybki smakuje wybornie. Polecam
Bożena Matuszczyk 31.01.2019 11:05
Kasiu surówka bardzo apetyczna i smaczna, ale myślę że masz źle napisane w tytule surówka z pekińskiej kapusty a w opisie i w składnikach piszesz kapusta kiszona. Sorki mam nadziej ę że nie będziesz zła że napisałam.;)
Kasia Pichci 12.02.2019 09:35
Dziękuję bardzo za zwrócenie uwagi. Wkradł się mały chochli Nawet nie wiem kiedy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak