Surówka z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • marchew

    2 sztuki
  • jabłko

    1 sztuka
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • oliwa

    5 łyżek
  • sos sałatkowy francuski Prymat

    1 opakowanie
  • ogórek kwaszony

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną marchewkę i obrane jabłko oraz ogórka kiszonego zetrzeć na jarzynówce. Kapustę pekińską oczyścić i drobno poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. W szklance wymieszać ze sobą oliwę, sos sałatkowy francuski, sok z cytryny, sól i pieprz. Sosem polać surówkę, wymieszać i odstawić na co najmniej 15 minut w celu \" przegryzienia się\".

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 26.10.2013 21:32
idealna do drugiego dania
IKrakowianka 24.11.2012 17:46
pyszna
Paweł10 11.05.2012 18:45
pycha :)
ben-ka 30.10.2011 08:08
pekinkę robię często:)
Kate131 13.08.2011 08:45
lubię taką
Karolina69 25.07.2011 15:17
fajne
Karolina69 14.07.2011 08:39
fajne
Karolina69 14.07.2011 08:38
fajne
Agnik 04.05.2011 20:36
super
szajba2 29.03.2011 17:11
bardzo fajna surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat