Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem

Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • jabłko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • szczypiorek

    1 łyżka
  • oliwa

    2-3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • cukier

    ok.1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty kiszonej z jabłkiem

Kapuste odsączamy z soku. Jabłko i cebulę kroimy w kosteczkę, szczypiorek siekamy.

Dodajemy oliwę, przyprawy i cukier, mieszamy.

Wkładamy do lodówki na 30 minut.

Smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat