Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej wg Aguli&Stabi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1/2 kg
marchew 2 sztuki
olej rzepakowy 2 łyżki
cukier 1 łyżka
NASIONA SLONECZNIKA
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej wg Aguli&Stabi

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną płukamy i kroimy w drobne kawałki.
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej wg Aguli&Stabi foto
2
Marchew ścieramy na dużych oczkach na tarce i dodajemy do kapusty. Następnie kroimy cebulę w kostkę i również dosypujemy.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej wg Aguli&Stabi foto
3
Do gotowych warzyw dolewamy 2 łyżki oleju, dosypujemy: łyżkę cukru, garść nasion słonecznika. Całość mieszamy. Surówka gotowa do podania jako dodatek do obiadu.

Życzymy smacznego :)
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej wg Aguli&Stabi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 27.04.2013 16:55
bardzon zdrowe
gusia1000 27.04.2013 15:42
Smacznie, zdrowo, tanio.
meg1984 27.04.2013 15:21
do obiadu super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak