Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty kiszonej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 kg
marchewka 2 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty kiszonej

Kroki postępowania

1
Z kapusty odciskamy kwaśnicę, jeśli jest zbyt kwaśna płukamy pod zimną bieżąca wodą.Kapustę kroimy, do pokrojonej kapusty dodajemy kwasek cytrynowy oraz , cukier i pieprz
Krok 1 - Surówka z kapusty kiszonej foto
2
Marchew myjemy pod bieżącą wodą , cieniutko obieramy, ścieramy na tarce . Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 2 - Surówka z kapusty kiszonej foto
3
Jabłka obieramy ścieramy na tarce o grubych oczkach ,
Krok 3 - Surówka z kapusty kiszonej foto
4
wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy rochę oleju, wszystko razem mieszamy.Odstawiamy do lodówki .
Krok 4 - Surówka z kapusty kiszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 13.02.2013 14:05
po co płukać kwaśną kapustę a potem dodawać kwasek ? jakaś bzdura
Łukasz15 16.01.2013 16:29
Smaczna i zdrowa
Wafelek2601 17.08.2012 10:04
Smaczna
magduś83 06.08.2012 11:31
to lubię :)
Motorek 06.08.2012 09:12
pycha
fijolek91 02.08.2012 19:49
smacznie wygląda:)
Kekerboom 02.08.2012 11:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak