Surówka z kapusty i ogórka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    50 dag
  • ogórek kiszony

    25 dag
  • szczypiorek

  • oliwa

    2 łyżki
  • jabłka

    20 dag
  • cukier

  • Sól ziołowa jodowana Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, opłukać i poszatkować, usuwając głąb, posypać solą i odstawić na 30 minut. Jabłka opłukać, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach.
Ogórki kiszone opłukać, obrać cienko i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jabłka i ogórki połączyć z kapustą, dodać posiekany opłukany szczypiorek oraz do smaku cukier i skropić oliwą, dobrze przemieszać razem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat