Surówka z kapusty czerwonej i chrzanu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • sczypior

    pęczek
  • jabłko

    2szt
  • chrzan

    słoik
  • jogurt naturalny

    1szt
  • majonez

    3łyzki
  • sok z cytryny

    1szt
  • sól

  • pieprz

  • kapusta czerwona

    1szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytr. Cebulę i szczypiorek drobno posiekać. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jogurt, majonez, chrzan wymieszać, dodać do pozostałych składników. Przyprawić i wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat