Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty czerwonej

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 szt.
cebula 1 szt.
jabłko 1 szt.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
cukier 1 łyżecz.
sok z cytryny 1 łyżecz.
majonez 3 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty czerwonej

Kroki postępowania

1
Kapustę umyć, poszatkować i obficie posolić. Odstawić na kilka minut. Następnie ugnieść dłońmi, by kapusta puściła sok i zmiękła.
Krok 1 - Surówka z kapusty czerwonej foto
2
Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę drobno pokroić. Dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z kapusty czerwonej foto
3
Zaprawić surówkę majonezem. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i cukrem. Podawać jako dodatek od obiadu.
Krok 3 - Surówka z kapusty czerwonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 28.12.2012 19:09
smaczna i zdrowa
Kasnaj 28.12.2012 18:30
bardzo ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak