Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty, cukinii i dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
dynia 20 dag
cebula czerwona 1/2 szt
marchewka 1 szt
cukinie małe 1 szt
jabłko 1 szt
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
sól do smaku

Porada

Surówkę z białej kapusty podawać do dania z mięsem

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty, cukinii i dyni

Kroki postępowania

1
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na 10 minut, odcisnąć.
Krok 1 - Surówka z kapusty, cukinii i dyni foto
2
Cebulę bardzo drobno posiekać. Obraną marchewkę i dynię bez nasion zetrzeć na grubej tarce.
Krok 2 - Surówka z kapusty, cukinii i dyni foto
3
Obrane jabłko bez nasion zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
Krok 3 - Surówka z kapusty, cukinii i dyni foto
4
Cukinię ze skórką zetrzeć na grubych oczkach, połączyć z warzywami.
Krok 4 - Surówka z kapusty, cukinii i dyni foto
5
Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem wymieszanym z jogurtem,
Krok 5 - Surówka z kapusty, cukinii i dyni foto
6
Doprawić do smaku jarzynką i pieprzem, wymieszać.
Krok 6 - Surówka z kapusty, cukinii i dyni foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 20.11.2014 21:19
świetne połączenie
Renataj 20.11.2014 20:40
Super pomysł:)
kasiaw 20.11.2014 18:39
Bardzo pyszna surówka polecam serdecznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak