Surówka z kapusty białej ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    0,5szt
  • marchew

  • śliwki węgierki

    0,5kg
  • cebula

  • szczypiorek

    0,5pęczka
  • oliwa

    4łyżki
  • sok z cytryny

    1szt
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować posolić, gdy zmięknie odcisnąć sok. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Śliwki przekroić na pół, pokroić w plastry. Cebulę i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę, sok z cytr. i doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat