Surówka z kapusty białej z winogronami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

    0,5szt
  • papryka czerwona

    1szt
  • szczypiorek

    0,5pęczka
  • oliwa

    3łyżki
  • sok z cytryny

    1szt
  • sól

  • pieprz

  • papryka żółta

    1szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić, gdy zmięknie odcisnąć. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Ogórki obrać, poszatkować, posolić i odcisnąć. Paprykę pokroić w paski. Szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać, dodać oliwę, sok z cytr. doprawić i ponownie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat