Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kapusty białej z winogronami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 0,5szt
papryka czerwona 1szt
szczypiorek 0,5pęczka
oliwa 3łyżki
sok z cytryny 1szt
sól
pieprz
papryka żółta 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kapusty białej z winogronami

Kapustę oczyścić, poszatkować, posolić, gdy zmięknie odcisnąć. Winogrona przekroić na pół i usunąć pestki. Ogórki obrać, poszatkować, posolić i odcisnąć. Paprykę pokroić w paski. Szczypiorek posiekać. Wszystko wymieszać, dodać oliwę, sok z cytr. doprawić i ponownie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak