Surówka z kapusty białej z jabłkami.

Surówka z kapusty białej z jabłkami.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    główka
  • jabłka

    3szt
  • ogórek świeży

    2szt
  • marchew

    1szt
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Surówka z kapusty białej z jabłkami.

Kapustę pokroić, lekko osolić, wymieszać i pozostawić na ok.2h. po czym odcisnąć nadmiar soku. Jabłka i ogórki obrać, pokroić w półplasterki. Marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebule zieloną pokroić. Wszystkie składniki wymieszać i doprawić, dodać sok z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat