surówka z kapustki kiszonej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    100 g
  • marchew

  • jabłko

  • sól

  • pieprz

  • cebulka

  • cukier

    1 łyżka
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną odciskam z soków. Na desce lekko ją siekam i wkładam do miski. Następnie myję i obieram jabłko i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaję do miski. Marchew obieram, myję i również ścieram na tarce - dodaję do reszty. Cebulkę obieram i siekam na drobno. Do miski wlewam olej, pieprz cukier i sól wg upodobań. Ja lubię jak jest lekko słodka. Całość dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki aby lekko sie schłodziła.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 21.08.2012 07:43
też taką robię, po prostu ją uwielbiam szczególnie do kotletów mielonych;)
Katarzyna47 19.08.2012 16:45
Fajna bo prosta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat