Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapustki kiszonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 100 g
marchew
jabłko
sól
pieprz
cebulka
cukier 1 łyżka
olej

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapustki kiszonej

Kapustę kiszoną odciskam z soków. Na desce lekko ją siekam i wkładam do miski. Następnie myję i obieram jabłko i ścieram na tarce na grubych oczkach - dodaję do miski. Marchew obieram, myję i również ścieram na tarce - dodaję do reszty. Cebulkę obieram i siekam na drobno. Do miski wlewam olej, pieprz cukier i sól wg upodobań. Ja lubię jak jest lekko słodka. Całość dokładnie mieszam i wstawiam do lodówki aby lekko sie schłodziła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.08.2012 07:43
też taką robię, po prostu ją uwielbiam szczególnie do kotletów mielonych;)
Katarzyna47 19.08.2012 16:45
Fajna bo prosta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak