Surówka z kalarepy i jabłek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    3szt
  • jabłko

    2szt
  • ogórek zielony

    2szt
  • rzodkiewka

    2pęczki
  • cebula czerwona

    2szt
  • szczypiorek

    0,5pęczka
  • sok z cytryny

    łyzka
  • zielona sałata

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepy obrać, pokroić w słupki. Ogórki obrać,pokroić w kostkę, posolić. Po chwili odcisnąć sok .Jabłka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytr. Rzodkiewki pokroić w plasterki. Cebulę i szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać, dodać śmietanę i doprawić do smaku. Ułożyć dekoracyjnie na liściach salaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat