Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 3 sztuki
fasolka szparagowa 80 gram
szczypiorek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
majonez 1-1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Fasolkę obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Krok 1 - Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej  foto
2
Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej  foto
3
Fasolkę kroimy na kawałki i dodajemy do kalarepy. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.
Krok 3 - Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 25.08.2015 18:38
bardzo ciekwy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak