Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej

Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka młoda

    3 sztuki
  • fasolka szparagowa

    80 gram
  • szczypiorek

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • majonez

    1-1,5 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej  foto
Fasolkę obieramy, płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i studzimy.
Krok 2 - Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej  foto
Kalarepy obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 3 - Surówka z kalarepy i fasolki szparagowej  foto
Fasolkę kroimy na kawałki i dodajemy do kalarepy. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy.
Na koniec dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Surówkę wykładamy na półmisek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 25.08.2015 18:38
bardzo ciekwy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat