surówka z jabłek i kalarepki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepka

    250 gram
  • jabłko

    1 szt.
  • słonecznik łuskany

    1 łyżeczka
  • rodzynki

    1 łyżeczka
  • jogurt naturalny

    2/3 szklanki
  • sok zcytryny

  • chrzan ze słoika

    1 łyżeczka
  • cukier

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalarepkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Jabłka również obrać, wykroić gniazda nasienne i pokroić w słupki.
Wymieszać kalarepkę, jabłka, ziarna słonecznika i rodzynki.
Wymieszać jogurt, sok z cytryny, chrzan, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Gotowym sosem polać surówkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 28.08.2011 20:29
ciekawy przepis ! ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat