surówka z endywii z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • endywia

    30 dkg.
  • czosnek

    2 ząbki
  • majonez

    4 łyzki
  • majeranek

    1 łyzka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • orzechy włoskie

    1 siekane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek drobno posiekać, wymieszać z musztardą i majonezem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Liście endywii pokroić i posypać majerankiem. Polać wcześniej przygotowanym sosem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem posypać orzechami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Halina14 30.08.2013 07:54
ciekawy przepis
Beata73 26.08.2012 19:39
ciekawa w smaku
Beata73 26.08.2012 19:39
ciekawa w smaku
adam1f 07.08.2012 06:15
dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat