Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 głowki
cebula czerwona 1 mała
sól i pieprz
majonez 1 łyzka
musztarda 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty.

Kapuste opłukać a następnie zetrzeć na tarce, zalac wrzątkiem i zostawić na około 5 min. Po tym czasie odcedzić i jeśli jest taka potrzeba dokładnie odcisnąć. Składniki sosu wymieszać. Cebule pokroić w drobna kostke, dodac do kapusty. Doprawic do smaku i wymieszać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela427 11.03.2016 21:11
pyszna surówka
IwonaKa 11.03.2016 21:09
tez robię taką surówkę,pyszna
Beatris 11.03.2016 16:59
Smaczny dodatek do obiadu:)
Aannkaa82 11.03.2016 16:13
smaczny dodatek do obiadu :)
agnieszka214 11.03.2016 16:05
sałatka poprostu pycha
Ewelina1991 11.03.2016 15:40
pyszna surówka
ice cubes 11.03.2016 13:40
Lubię taką :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak