Surówka z czerwonej kapusty z marchewką, jabłkiem, cebulą i majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt.
  • cebula

    1/2 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • sok z cytryny

    do smaku
  • cukier

    szczypta
  • majonez

    3 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1-2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę obieramy z wierzchnich zwiędniętych liści.
Drobno szatkujemy, posypujemy delikatnie solą i ugniatamy dłonią aż puści sok i zmięknie, odstawiamy na kilka minut.
Jabłko i marchewkę ścieramy na tarce na dużych oczkach, cebulę kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z kapustą.
Dodajemy majonez, musztardę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ewentualnie szczyptą cukru. Mieszamy.
Odstawiamy na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
staropolanka5 09.02.2016 10:47
bardzo smakowicie wyglada, więc zrobię
mufinka79 04.02.2014 17:54
Dziękuję za komentarze :)
Rafał10 02.02.2014 23:01
bardzo smaczne i ładne jedzonko
Cranberry 02.02.2014 21:07
Pyszna suróweczka
Monika-twin 02.02.2014 20:28
Pyszna zdrowa surówka.
idealme 02.02.2014 19:16
wygląda pysznie!
Agata3 02.02.2014 19:00
Fenomenalna suroweczka;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat