Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Surówka z czerwonej kapusty

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko
1 szt
cebula biała
1/2 szt
cukier
1 łyżka
sól
szczypta
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majonez
1 łyżka
śmietana
1 łyżka
ocet
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
kapusta czerwona
1/4 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę siekamy na drobne kawałki, może być kostka lub paseczki. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy. Zalewamy octem, sokiem z cytryny i dodajemy cukier. Ponownie mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 31.10.2011 12:37
fajna
Anna141
Anna141 23.07.2011 11:45
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak