Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 szt
  • cebula biała

    1/2 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    do smaku
  • majonez

    1 łyżka
  • śmietana

    1 łyżka
  • ocet

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • kapusta czerwona

    1/4 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę siekamy na drobne kawałki, może być kostka lub paseczki. Cebulę i obrane jabłko kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy. Zalewamy octem, sokiem z cytryny i dodajemy cukier. Ponownie mieszamy. Dodajemy majonez i śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 31.10.2011 12:37
fajna
Anna141 23.07.2011 11:45
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat