surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    3 łyzki
  • orzechy włoskie

    1 garść
  • pomarańcza

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • olej sojowy

    3 łyżki
  • kapusta czerwona

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Migdały orzechy sparzyć wrzatkiem obrac .Do oliwy dodać sok z pomarańczy .Kapustę pokroić drobno wymieszać z bakaliami i oliwą z sokiem .Doprawić solą i pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
plocia 24.02.2011 12:13
dawno jej nie jadłam
ZEWA 21.06.2010 16:18
Ja robię kapustę czerwoną z cebulą na słodko kwaśno. Ale ta propozycja jest ciekawa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat