Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
cebula czerwona 1 mała
jabłko 1
majonez tradycyjny 2 łyżki
ocet
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Skropić odrobiną octu, posypać solą i odstawić na kilkanaście minut. Po tym czasie zagniatać kapustę, aż zmięknie. Dodać pokrojone w kosteczkę cebulę i jabłko. Wymieszać z majonezem i doprawić solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak