Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 główki
  • marchewka

    1
  • jabłko

    1
  • cukier

  • sól

  • ocet winny

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
Kapustę poszatkować, posypać solą i cukrem i ugnieść.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Marchewkę oskrobać. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto
Dodać majonez i ocet, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem, solą i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 27.04.2014 11:53
bardzo lubię
Alex_M 06.03.2014 10:46
smaczna surówka :)
barbara11561 20.10.2013 08:28
bardzo lubię takie surówki:)
Ada-Gaba 19.10.2013 08:25
smaczna i zdrowa
Róża1 11.10.2013 10:37
pyszna na niedzielny obiadek:-)
gosia56 11.10.2013 09:48
jeszcze takiej nie robiłam
aginaa 11.10.2013 08:04
smaczna i prosta
pajbek 10.10.2013 12:31
Pyszny dodatek do obiadu :-)
Mniam 10.10.2013 11:29
Lubię czerwoną kapustę:)
fotoviderek 10.10.2013 10:15
Lubię taką surówkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat