Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główki
marchewka 1
jabłko 1
cukier
sól
ocet winny 1 łyżka
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkować, posypać solą i cukrem i ugnieść.
Krok 1 - Surówka z czerwonej kapusty foto
2
Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Marchewkę oskrobać. Jabłko i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty.
Krok 2 - Surówka z czerwonej kapusty foto
3
Dodać majonez i ocet, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem, solą i cukrem.
Krok 3 - Surówka z czerwonej kapusty foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.04.2014 11:53
bardzo lubię
Alex_M 06.03.2014 10:46
smaczna surówka :)
barbara11561 20.10.2013 08:28
bardzo lubię takie surówki:)
Ada-Gaba 19.10.2013 08:25
smaczna i zdrowa
Róża1 11.10.2013 10:37
pyszna na niedzielny obiadek:-)
gosia56 11.10.2013 09:48
jeszcze takiej nie robiłam
aginaa 11.10.2013 08:04
smaczna i prosta
pajbek 10.10.2013 12:31
Pyszny dodatek do obiadu :-)
Mniam 10.10.2013 11:29
Lubię czerwoną kapustę:)
fotoviderek 10.10.2013 10:15
Lubię taką surówkę :)
pycia9 10.10.2013 07:45
mój syn uwielbia "różowe okruszki"
Megg 09.10.2013 22:22
bardzo lubię taką suróweczkę
marinia 09.10.2013 21:59
pychotka!!
mufinka79 09.10.2013 20:49
Uwielbiam, bo jest pyszna !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak