Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1-2 szt
  • śmietana

    3-4 łyżki
  • chrzan

    2-3 łyżeczki
  • sól

    do smaku
  • kapusta czerwona

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czerwoną kapustę szatkujemy drobno, następnie ścieramy na tarce jarzynowej marchewkę. Dodajemy chrzan do smaku i sól i dobrze mieszamy. Na koniec dodajemy śmietanę i dobrze wymieszaną surówkę podajemy do obiadu . Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Piotr-21

29.12.2012 22:20
dobra

Ewelina47

29.12.2012 22:09
ja uwielbiam surówki z czerownej kapusty

Barbara/zuza22_85

29.12.2012 21:54
pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat