Surówka z czarnej rzodkwi i jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarna rzodkiew

    30-40 dag
  • jabłka

    2 szt
  • ogórek świeży

    1 szt
  • majonez

    1/3 szkl
  • jogurt naturalny

    1/3 szkl
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • szczypiorek usiekany

    1 łyżka
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiew obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach i wymieszać z odrobiną soli, pozostawić na kwadrans, następnie odcisnąć z powstałego płynu. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny. Ogórek umyć i pokroić w plasterki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki wlać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku, dodać zieleninę, wymieszać. Podawać z mięsem i ziemniakami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 26.12.2012 15:31
chętnie spróbuję
Motorek 25.11.2011 13:45
smaczne
Iwona51 25.11.2011 10:04
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat