Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z cebulą

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula czerwona 4
jabłko
sok z cytryny
miód 1 łyżka
rodzynki 50 g
wino białe wytrawne 4 łyżki
ocet winny 2 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
mięta suszona 1 łyżka
goździki mielone 1/2 łyżeczki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z cebulą

Rodzynki zalej winem i odstaw na 20 min.Wymieszaj miętę z gożdzikami i sola.Cebule pokrój w półplasterki,oprósz przygotowaną mieszanką,skrop octem i wstaw na 2-3 h do lodówki.Jabłko pokrój w słupki skrop sokiem z cytryny i miodem.Wymieszaj i połącz z cebulą i rodzynkami skrop olejem i wymieszaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak