Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z buraków i cebuli

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
oliwa 2-3 łyżki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z buraków i cebuli

Kroki postępowania

1
Buraki myjemy i gotujemy do miękkości. Po ostudzeniu obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Surówka z buraków i cebuli foto
2
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na około 5 minut. Następnie odcedzamy i dodajemy do buraków.
Krok 2 - Surówka z buraków i cebuli foto
3
Dodajemy cukier oraz oliwę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solę i pieprzem. Smacznego
Krok 3 - Surówka z buraków i cebuli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 11.10.2013 17:08
bardzo smaczna
pycia9 11.10.2013 15:55
super przepis
nutellla 11.10.2013 13:03
pięknie się prezentuje
Barbara/zuza22_85 11.10.2013 11:01
pyszne buraki
Piotr-21 11.10.2013 10:55
bardzo dobre
lara 11.10.2013 10:43
proste i pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak