Surówka z buraków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki czerwone

    3
  • cukier kryształ

  • sól

  • ocet

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy do miękkości. Następnie przelewamy zimną woda i czekamy aż ostygną. Obieramy, ścieramy na tarce. Przyprawiamy według smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 04.12.2010 12:28
uwielbiam buraczki do obiadu bo pasuję praktycznie do wszystkiego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat