Surówka z brukselki z rodzynkami

Surówka z brukselki z rodzynkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rodzynki

    50 g
  • sos majonezowy

    0,5 szkl
  • keczup

    1 łyżka
  • sok z

    1 cytryny
  • sól

  • cukier

  • brukselka

    300 g
  • bazylia

    6 łyżek
  • natka pietruszki

    6 łyżek
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez wymieszać z keczupem i natką pietruszki, dodać cebulę i brukselkę. Wymieszać składniki i przyprawić do smaku solą, sokiem z cytryny i odrobiną cukru. Wyłożyć na salaterkę, posypać rodzynkami i podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat