Surówka z brukselki z majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    35dag
  • jabłka

    3
  • cebule

    2
  • strak czerwonej papryki

  • sos majonezowy

    1\\2szkl
  • sól

  • pieprz

  • sok cytrynowy

  • natka pietruszki

    2łyżki
  • rydze

    2łyżki (posiekane)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselke oczyścić z napsutych liści,dokładnie umyć ,odsączyć i pokroić.Obrane i umyte jabłka ,cebulę i papryke pokroić w drobna kosteczkę ,skrapiając sokiem z cytryny .Dodac posiekane rydze .Wymieszać wszystkie składniki z natką pietruszki i sosem majonezowym .Przyprawic solą do smaku ,pieprzem i cukrem.Ozdobić krażkami pomidorów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat