surówka z brukselki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    20 dag
  • cebulki małe

    2 sztuki
  • śliwki suszone

    4 sztuki
  • śmietana

    1 łyżka
  • jogurt

    2 łyżki
  • sól

  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brukselkę oczyścić z nadpsutych liści, dokładnie umyć, osączyć i drobno poszatkować. Obraną cebulę drobno posiekać. Suszone śliwki uprzednio namoczyć, wydrylować i pokroić w paski. Wszystkie składniki wymieszać z sosem przyrządzonym ze śmietany i jogurtu. Przyprawić do smaku solą i sokiem z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Urszula5 08.06.2012 19:42
rzadko jem brukselkę ale teraz trzeba w końcu spróbować jej w tej sałatce
ronald88 09.04.2011 14:08
rewelacja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat