Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

rzodkiew biała 1 sztuka
marchew 1-2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Sos

koperek 0,5 pęczka
jogurt grecki 5 łyzek
majonez tradycyjny 3 łyzki
czosnek 2 ząbki
przyprawy 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne warzywa: rzodkiew białą, marchew, paprykę żółta, cebulę oraz koperek.
Krok 1 - Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw foto
2
Rzodkiew i marchew obieramy i trzemy na tarce na grubych oczkach. Potarte składniki przekładamy do miski.
Krok 2 - Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw foto
3
Paprykę żółtą i cebulę kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do warzyw w misce.
Krok 3 - Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw foto
4
W miseczce przygotowujemy sos łącząc składniki: jogurt grecki, czosnek, majonez oraz przyprawę : czubryca czerwona.
Krok 4 - Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw foto
5
Do wymieszanych składników sosu dodajemy posiekany świeży koperek.
Krok 5 - Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw foto
6
Sos dodajemy do warzyw i rozprowadzamy go po całości składników. Surówkę serwujemy do obiadu. Smacznego:)
Krok 6 - Surówka z białej rzodkwi i innych warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak