Surówka z białej kapusty z octem balsamicznym

Surówka z białej kapusty z octem balsamicznym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

sos

  • ocet balsamiczny

    4 łyżki
  • olej

    4 łyżki
  • cukier

  • pieprz

  • sól

  • czosnek

    4 ząbki

surówka

  • kapusta biała

    1/2 głowy
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    2 szt
  • koperek

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kroimy w paseczki. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Cebule obieramy i siekamy drobno. Koperek myjemy i kroimy. Składniki mieszamy z sobą . Robimy sos. Mieszamy olej z octem balsamicznym. Solimy do smaku i dodajemy cukru dla przełamania smaku. Doprawiamy pieprzem i dodajemy wyciśnięty czosnek. Sos dobrze mieszamy i dodajemy do sałatki. Wszystko razem dobrze mieszamy i chłodzimy surówkę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łucja1 30.09.2015 10:43
pyszna ta Twoja surówka
Konczi 01.09.2015 17:34
smakowałaby mi taka surówka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat