Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • szalotka ze szczypiorkiem

  • koperek

  • sok z cytryny

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich listków i poszatkować do miski. Zalać wrzątkiem i poczekać aż się trochę sparzy. Odcedzić. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć marchewkę. Szalotkę ze szczypiorkiem oraz koperek drobno posiekać i dodać wszystko do kapusty. Polać niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać niewielką ilość majonezu i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli surówka okaże się nieco za kwaśna, bądź za słona, dodać odrobinę cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ziabela 12.08.2011 19:01
dobre:)
rzenia15 22.02.2011 11:52
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat