Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

  • szalotka ze szczypiorkiem

  • koperek

  • sok z cytryny

  • majonez

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z wierzchnich listków i poszatkować do miski. Zalać wrzątkiem i poczekać aż się trochę sparzy. Odcedzić. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć marchewkę. Szalotkę ze szczypiorkiem oraz koperek drobno posiekać i dodać wszystko do kapusty. Polać niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać niewielką ilość majonezu i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli surówka okaże się nieco za kwaśna, bądź za słona, dodać odrobinę cukru.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ziabela 12.08.2011 19:01
dobre:)
rzenia15 22.02.2011 11:52
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat