Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

małej kapusty 0,5 sztuki
marchewka 1 sztuka
cebuli 0,5 sztuki
śmietany 3 łyżki
mleko 3 łyżki
soku z cytryny 1 szczypta
soli 1 szczypta
pieprzu 1 szczypta
cukru pudru 3 łyżki
natka koperku
ocet jabłkowy 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę przekroić na pół i drobno poszatkować. Marchewkę obrać i umyć. Zetrzeć na tarce. Cebulę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Kapustę dociskamy tak aby zmiękła. Dodać marchewkę wraz z cebulą. Śmietanę wymieszać z mlekiem. Dodać cukier puder a następnie ocet jabłkowy i sok z cytryny. Przyprawić do smaku. Polać sosem surówkę. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 23.11.2013 22:46
polecam, jest świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak