Surówka warzywna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

  • marchew

  • jabłko

  • natka pietruszki

  • sok z cytryny

  • sól do smaku

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wszystkie warzywa myjemy.
2. Szatkujemy, trzemy na tarce albo wrzucamy do malaksera.
3. Solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny.
4. Wszystko mieszamy i odstawiamy na około 15 minut.

Jeśli ktoś lubi, może dodać majonezu. W takiej wersji surówka smakuje rewelacyjnie, czego nie można powiedzieć o biodrach i brzuszkach :)

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Elżbieta17 21.11.2012 14:30
świetny pomysł:)
caralajna 04.05.2012 16:12
zdrowa i smaczna
RenataZ-et 03.02.2012 18:11
bardzo fajna ta surówka :)
Pajecznik 27.11.2011 12:27
muszę przyznać,że był to wypadek przy pracy :) sama byłam zaskoczona efektem, dlatego zdecydowałam się umieścić przepis. Pozdrawiam
gottrina 26.11.2011 14:09
ja też nigdy nie jadłam aż tak zmielonej sałatki, ciekawa jestem jaka jest w smaku
treonina 26.11.2011 13:38
nigdy nie robiłam takiej sałatki :-) tzn. nigdy nie szatkowałam warzyw, raczej się je kroiło bardzo drobno ale na pewno nie aż tak :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat