Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowo-owocowa z żółtym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka 1 szt
grejpfrut 1 szt
śliwki węgierki 8 szt
ser edamski 10 dag
majonez 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowo-owocowa z żółtym serem

Ogórki i owoce myjemy i osuszamy. Ogórki kroimy w kostkę. Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Grejpfruta obieramy, usuwamy białą błonkę i również kroimy w kostkę. Śliwki drylujemy i każdą połówkę kroimy na cztery części.Wszystkie pokrojone składniki mieszamy, dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ponownie mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak