Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka ogórkowa z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki 2 szt.
orzechy włoskie 75 g
oliwa 2 łyż.
koperek 1 łyż.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka ogórkowa z orzechami

Kroki postępowania

1
Ogórki myję, obieram ze skórki i kroję w plasterki.
Krok 1 - Surówka ogórkowa z orzechami foto
2
Orzechy włoskie drobno siekam, część pozostawiam do dekoracji. Koperek myję, dokładnie osuszam i siekam. Do miski wkładam posiekane ogórki, orzechy, oliwę i mieszam. Doprawiam do smaku solą morską, pieprzem.
Krok 2 - Surówka ogórkowa z orzechami foto
3
Na koniec posypuję posiekanym koperkiem, mieszam. Wstawiam do lodówki na 20 minut. Podaję surówkę udekorowaną orzechami.
Krok 3 - Surówka ogórkowa z orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 23.10.2012 19:36
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak