surówka ogórkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    50 dag
  • oliwa

    3 łyzki
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • koperek

    1 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki obrać pokroić w plasterki posolić i odstawić na 30 minut odcisnąć lekko w czystej ścierce przełożyć do salaterki wymieszać z koperkiem posypać pieprzem zrobić zalewę mieszając oliwę sok cytrynowy 2 łyżki przegotowanej zimnej wody sól oraz cukier zalać nią ogórki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat