Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka marynarska

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzony łosoś 100 g
czosnek 1 zabek
majonez 1 łyzka
jogurt 2 łyżki
sól
pieprz
pieczarki marynowane kilka szt
kapusta pekińska 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka marynarska

Kapuste pekińska (lub młoda kapuste białą) oczyszczamy z zewnętrznych liści i drobno szatkujemy. Oprószamy sola i pieprzem, mieszamy i odstawiamy na 5-10 min by puściła sok i zmiekła. Pieczarki marynowane kroimy w kawałki i dodajemy do kapusty. łososia kroimy w kawałeczki i dokładamy do kapusty. Jogurt mieszamy z majonezem oraz przeciśniętym przez praskę zabkiem czosnku. sosem polewamy sałatkę. Mieszamy wszystko i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 02.08.2013 09:56
dziękuję :)
sanielcia 02.08.2013 07:28
Bardzo ciekawy przepis, do wypróbowania
Aleksandra/Olcia 02.08.2013 07:13
wow świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak