surówka marchewkowo-jabłkowa z sucharami

surówka marchewkowo-jabłkowa z sucharami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewki

    4 szt.
  • jabłka

    2 szt.
  • sok z cytryny

  • sól

  • świeże zioła

  • kwaśna śmietana

    2 łyżki
  • suchary

    4 szt.
  • orzechy laskowe

    1 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obrać, umyć. Jabłka obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Składniki zetrzeć na grubej tarce, dodać orzechy laskowe i sok z cytryny. Surówkę przyprawić do smaku, ułożyć na sucharach, polać kwaśną śmietaną i podawać posypaną świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat