Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka letnia z rzodkiewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
sałata 1 główka
ogórek gruntowy 1 szt
szczypiorek 1/2 pęczka
jogurt naturalny 1/2 szklanki
sól do smaku
cukier do smaku
sok z cytryny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka letnia z rzodkiewką

Wykonanie:
Jogurt wymieszać z solą, cukrem i sokiem z cytryny do smaku. Warzywa umyć, ogórka obrać, rzodkiewkę z ogórkiem pokroić w plasterki . Sałatę oczyścić, porwać na kawałki, szczypior pokroić. Wszystkie przygotowane warzywa wyłożyć na półmisek i przed podaniem polać jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 18.07.2016 00:20
lubię taki dodatek do obiadu
w mojej kuchni 14.07.2016 00:08
dla mnie do podjadania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak