Surówka kapuściano-porowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • biała kapusta

  • por

  • marchew

  • papryka

  • majonez

  • sok z cytryny

  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie warzywa dokładnie umyć. Z kapusty usunąć brzydkie liście i drobno posiekać. Por oczyścić, pokroić na cieknie półplasterki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w cienkie paski. Z majonezu, soku z cytryny, soli, pieprzu i cukru przygotować sos. Polać nim warzywa i wymieszać. Odstawić do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jaheira11 26.10.2011 17:16
fajny pomysł na suróweczkę
Jaheira11 26.10.2011 17:15
fajny pomysł na suróweczkę
byMJ 11.09.2011 01:04
smaczna
tomek18 31.08.2011 08:46
super
krzyniu1984 14.03.2011 00:43
smaczna!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat